360°VR

vr

Onderzoek

onderzoek

Implementatie

implementatie

keizersnede

Janet 35 jaar:

‘Wow! This is very realistic. If I had the choice to watch this 360 video before I had my caesarean I would have been less anxious and would have understand it a lot better’

360°VR

Een keizersnede is een ingrijpende gebeurtenis waarbij het kind wordt geboren door middel van een buikoperatie. In deze 360 graden video heten wij patienten welkom in het ziekenhuis. We laten zien waar de patient en haar familie terecht kan, en dat er een speciale kraamsuite wordt ingericht. Ook zullen er vragen gesteld worden over allergieën en andere zaken die van invloed kunnen zijn op de operatie.

De video is opgenomen vanuit het perspectief van de partner van de zwangere vrouw. Op die manier kun je ook tijdens de operatie goed zien wat er gebeurd. Na de geboorte laten we zien dat de kinderarts meteen het kind nakijkt op zijn of haar gezondheid. Direct daarna wordt het kind naar de ouders gebracht.

De voorlichtingsvideo eindigt in de kraamsuite waar moeder en vader samen met hun kind kunnen uitrusten.

Onderzoek

De voordelen van een 360°VR keizersnede video

Patienten vinden het belangrijk om te weten dat hun partner de hele tijd bij hun mag blijven. Daarnaast dat men weet dat er nog een echo gemaakt wordt voor de operatie, om nog eens goed naar de baby te kijken. Een laatste check om zeker te weten dat alles goed is met de baby. We laten ook zien hoe een ruggenprik wordt gezet door de anesthesist. Op die manier krijgt de patient een beter beeld van wat het inhoud. Plus vertellen we over de voordelen: ‘…hierdoor voelt u niets tijdens de keizersnede maar bent u wel wakker om het bijzonder moment mee te maken.’

Het onderzoek richt zich op verbeteren van de informatievoorziening voor de zwangere als ook haar partner. Daarnaast onderzoeken we of een virtual reality video over de keizersnede spanning kan verminderen voor de ingreep.

Implementatie

Stap 1: Wordt lid

Ons virtual reality platform is er voor iedereen. Ieder ziekenhuis kan zich aansluiten om zo alle mogelijkheden met betrekking tot inzet van virtual reality video’s te bekijken. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Stap 2: Bepaal je wens

Welke producties zijn er beschikbaar? Hoe zet ik VR in ons ziekenhuis optimaal in? Hoe zorg ik dat het niet in de kast blijft liggen? Kan ik aansluiten bij de onderzoeksgroep MedVR? En wat is de meerwaarde van VR voor patienten? Krijg antwoord op je vragen door contact met ons op te nemen.

Stap 3: Aan de slag

Implementatie van VR is uitdagend maar zeker wel mogelijk. Ons team heeft inmiddels de juiste ervaring om samen met u een plan van aanpak te schrijven en ervoor te zorgen dat de juiste VR methoden bij uw patienten terecht komt.